Stosowanie nowatorskich technik
- 127 Views
- Redaktor kadado.pl
- 23 kwietnia 2019
- Kadado i jego porady
Urozmaicanie sobie gotowania i stosowanie nowych składników w gotowaniu to najlepszy sposób na zabicie nudy. Różne składniki, jak chociażby owoce morza, do tej pory bardzo trudno dostępne w Polsce, w ostatnich latach stały się powszechne i bardzo dobre jakościowo. Gotowanie z zupełnie nowych składników pozwala wprowadzić nowe smaki i wartości odżywcze, nieobecne w innych surowcach. Bardzo ważne jest jednak także stosowanie właściwych metod kulinarnych – to samo warzywo czy rybę przygotować można na dziesiątki różnych sposobów – gotując, przyrządzając na parze, smażąc, piekąc, dusząc, wędząc. Za każdym razem stosując inne przyprawy i parametry, zmieniając gatunki ryby, uzyskać można całkowicie inną strukturę, smak i wygląd produktu końcowego. To samo przyrządzane na dziesiątki różnych sposobów za każdym razem smakować może inaczej i gwarantować zupełnie nowe przeżycia gastronomiczne. Wystarczy uzbroić się w odpowiednią ilość różnych narzędzi do gotowania i eksperymentować z nieograniczonymi technikami przyrządzania potraw.

- 1 stycznia 2021
Właściwości czosnku
- 9 października 2020
Dlaczego ćwiczenia z hantlami są najlepszym sposobem na rozpoczęcie treningu?
- 7 sierpnia 2020
Jak powinna wyglądać dieta na masę ?
- 24 czerwca 2020
Właściwości czosnku
Dlaczego ćwiczenia z hantlami są najlepszym sposobem na rozpoczęcie treningu?
Jak powinna wyglądać dieta na masę ?
Ćwiczenia na mięśnie brzucha jakie najlepsze ?
Trening ABS i opinie o nim
Na czym polega dieta norweska ?
Sajad Gharibi, czyli Hulk
Sekrety pszczelego mleczka