Sól, słodziki, herbata

Na co dzień spożywamy różne posiłki. Przy czym dieta u jednych z nas jest bardziej złożona, a u drugich mniej. Jednak niemal każdy z nas pije herbatę, a do tego ją słodzi i używa soli. Niestety, nadmiar soli, jak również stosowanie słodzików są niezdrowe. Cóż więc począć?
Sól zwykłą możemy zastąpić solą morską lub himalajską. Sól morska ma ciekawe działania. Ona alkalizuje krew. Sól himalajska ma ciekawy smak. A przy tym zawiera bardzo dużo naturalnych mikroelementów.
Często słodzimy herbatę i kawę. Ale wskazane jest usunięcie cukru z naszej diety. Niektórzy więc stosują słodziki syntetyczne. Niestety, one również nie są zdrowe co czasem czujemy. Niekiedy wywołują one bóle głowy. Rozwiązaniem są słodziki naturalne. A mogą nimi być daktyle, erytrotol, syrop klonowy, miód pszczeli lub ksylitol.
Herbatę czarną warto zastąpić zieloną, ziołową lub owocową. Warto również zwracać uwagę na skład herbaty.
Większość z nas nie zastanawia się nad tym co je. A to błąd. Czasem warto poczytać o tym w necie i zastąpić jedne produkty drugimi. To nam wyjdzie na zdrowie.