Gorzka kasza jaglana – jak temu zaradzić?
- 141 Views
- Redaktor kadado.pl
- 8 lipca 2019
- Kadado i jego porady
Wiele osób zraża się do kaszy jaglanej po pierwszym ugotowaniu. Potrafi ona być bowiem gorzka w smaku, co nie pasuje ani dzieciom, ani dorosłym. Nie jesteśmy przyzwyczajeni bowiem do gorzkiego smaku potraw. Smak kaszy zależy jednak od sposobu jej przyrządzenia, o czym warto wiedzieć. Produkt ten jest niezwykle zdrowy (zawiera witaminy z grupy B, których w naszej diecie mało), więc spożywanie go co jakiś czas to świetny pomysł.
Jak przygotować więc kaszę jaglaną, by nie była gorzka? Przed ugotowaniem należy przepłukać kaszę zimną i gorącą wodą na sitku lub zalać wrzątkiem (sparzyć). Można również namoczyć kaszę kilka godzin w wodzie. Dzięki temu nie będzie gorzka, a jej smak znacząco się poprawi. Tak przygotowana doskonale nada się zarówno do dań śniadaniowych, słodkich, jak i obiadowych – mięs czy ryb.
Warto przekonać się do tego rodzaju kaszy i urozmaić swoją dietę. Tak zdrowy produkt idealnie nadaje się na co dzień i może być stosowany także przez osoby z nietolerancją glutenu, celiakią.

- 1 stycznia 2021
Właściwości czosnku
- 9 października 2020
Dlaczego ćwiczenia z hantlami są najlepszym sposobem na rozpoczęcie treningu?
- 7 sierpnia 2020
Jak powinna wyglądać dieta na masę ?
- 24 czerwca 2020
Właściwości czosnku
Dlaczego ćwiczenia z hantlami są najlepszym sposobem na rozpoczęcie treningu?
Jak powinna wyglądać dieta na masę ?
Ćwiczenia na mięśnie brzucha jakie najlepsze ?
Trening ABS i opinie o nim
Na czym polega dieta norweska ?
Sajad Gharibi, czyli Hulk
Sekrety pszczelego mleczka