Celebrowanie posiłków

Wszyscy żyjemy w ciągłym biegu i na nic nie mamy czasu. Ciągle tylko biegniemy do pracy, w której spędzamy całe dnie, a następnie po pracy zajmujemy się setkami różnych obowiązków w domu i poza nim. Co za tym idzie, nie mamy czasu na przygotowywanie domowych i zdrowych posiłków. Najczęściej jadamy więc w pośpiechu i byle co. Zdarza się, że kupujemy gotowe jedzenie na mieście, lub co gorsza żywimy się mrożonkami. Nie jest to dobre dla naszego zdrowia. Należy zastanowić się nad sensem tego biegu i nad tym, że organizm człowieka składa się przecież z tego, co on zjada. Powinniśmy bardziej dbać o to, aby nasze pożywienie było zdrowe i pełnowartościowe. To dzięki niemu my możemy cieszyć się dobrym samopoczuciem i kondycją naszego organizmu. Posiłki powinny być również celebrowane, a nie spożywane na stojąco lub w biegu. Wystarczy znaleźć dziesięć minut na to, żeby odejść od komputera i zjeść drugie śniadanie w kuchni. Jedzenie w trakcie pracy może nas jedynie zbliżyć do choroby wrzodowej żołądka.