Wprowadzanie nowych smaków
- 276 Views
- Redaktor kadado.pl
- 4 lutego 2019
- Kadado i jego porady
Gotowanie tego samego wcale nie musi być nudne i oznaczać powtarzalności. Ten sam produkt wykorzystać można w kuchni na dziesiątki lub nawet setki sposobów. Kluczem do zmiany smaku niektórych potraw jest przede wszystkim posiadanie licznych przypraw i dodatków, które staremu i znanemu doskonale składnikowi, jak np. filet z piersi kurczaka, nadadzą zupełnie nowych walorów smakowych. Na bliskim wschodzie, w bardzo popularnej indyjskiej kuchni, używa się bardzo dużo aromatycznych przypraw wchodzących w skład mieszanki curry, ale nie rezygnuje się także z wędzonej papryki i innych aromatycznych dodatków, jak liście kafiru chociażby. Do odtworzenia smaków amerykańskich często najważniejsze jest przygotowanie odpowiedniego sosu i właściwej panierki, w której najczęściej jada się kurczaka po drugiej stronie Oceanu. Wszystkie jednak niemal te przyprawy i dodatki, składniki i surowce na amerykański sos czy indyjskie carry, można dzisiaj z powodzeniem nabyć w polskich sklepach i na polskich bazarach.

- 16 kwietnia 2022
Przekąski w diecie sportowej
- 12 marca 2022
Kolacja – jaka powinna być?
- 13 lutego 2022
Rozwijanie smaków u dzieci
- 3 stycznia 2022
Przekąski w diecie sportowej
Kolacja – jaka powinna być?
Rozwijanie smaków u dzieci
Rower
Właściwe podejście do żywienia
Ile posiłków?
Trenowanie dziecka w klubie
Buty to podstawa