Rola grzybów w diecie
- 280 Views
- Redaktor kadado.pl
- 5 maja 2019
- Kadado i jego porady
Grzyby, jakie można jeść są bardzo smaczne i niektóre odmiany są dostępne cały rok. Są to głównie pieczarki, które rosną w specjalnych pieczarkarniach. Grzyby mają małe bogactwo witaminowe ale za to mogą uzupełniać dietę w pozostałe niezbędne makroelementy. Dodaje się je do zup, sosów, na przekąskę, a także do sałatek. Kiedy przychodzi sezon, wówczas zbiera się grzyby w lesie takie jak borowiki, kurki, podgrzybki, maślaki, rydze i z nich robi praktycznie dania na cały dzień. Są to naturalne produkty, nieprzetworzone i to jest ich największa zaleta. Trzeba tylko wiedzieć, które tereny są obdarzone najlepszymi gatunkami i tam je zbierać. Przy okazji człowiek relaksuje się ponieważ ma kontakt z naturą. Grzyby można również ususzyć i robić z nich przetwory czy potrawy w innym terminie. Grzyby są bardzo syte, aromatyczne, a z dodatkowymi ziołami dają jeszcze bardziej wyśmienity smak. Kupowanie ich powinno być od osoby która zna się na grzybach, ponieważ łatwo się pomylić. Słoiki w których są grzyby zamarynowane to idealny dodatek do sałatek.

- 16 kwietnia 2022
Przekąski w diecie sportowej
- 12 marca 2022
Kolacja – jaka powinna być?
- 13 lutego 2022
Rozwijanie smaków u dzieci
- 3 stycznia 2022
Przekąski w diecie sportowej
Kolacja – jaka powinna być?
Rozwijanie smaków u dzieci
Rower
Właściwe podejście do żywienia
Ile posiłków?
Trenowanie dziecka w klubie
Buty to podstawa