Nie zawsze wiemy co jemy
- 297 Views
- Redaktor kadado.pl
- 19 lutego 2019
- Kadado i jego porady
Postęp w rolnictwie miał spowodować, że problem wyżywienia ludzi w najbardziej odległych krańcach Ziemi przestanie istnieć. Tymczasem zaistniała zupełnie inna sytuacja. Wielu ludzi nadal głoduje, a genetyczne modyfikacje roślin w poważnym stopniu zagrażają człowiekowi. Bowiem problem nie jest w braku żywności, ale jej nieprawidłowej dystrybucji. Niektórzy naukowcy zapewniają, że modyfikowane rośliny i zwierzęta to już norma i nie powinniśmy się tego obawiać. Nie do końca można się z tym zgodzić. O tym, czy będą negatywne efekty tak dużej ingerencji człowieka w naturę zobaczymy za kilkanaście lat. GMO zagraża też różnorodności biologicznej. To, co jest naszym skarbem, czyli różnorodność może już za kilka lat przestać istnieć, jeśli nie postawimy tamy modyfikacjom. Najlepsza i najzdrowsza dla ludzi jest żywność, która jest naturalna. Oczywiście nie ma już takiej szansy, by nie stosować na przykład w rolnictwie sztucznego nawożenia, ale można ją zdecydowanie ograniczyć. Na pewno będzie to zgodne z powszechnym oczekiwaniem.

- 16 kwietnia 2022
Przekąski w diecie sportowej
- 12 marca 2022
Kolacja – jaka powinna być?
- 13 lutego 2022
Rozwijanie smaków u dzieci
- 3 stycznia 2022
Przekąski w diecie sportowej
Kolacja – jaka powinna być?
Rozwijanie smaków u dzieci
Rower
Właściwe podejście do żywienia
Ile posiłków?
Trenowanie dziecka w klubie
Buty to podstawa