Zalety własnego chleba
- 282 Views
- Redaktor kadado.pl
- 10 kwietnia 2019
- Kadado i jego porady
Pieczenie chleba wielu osobom wydaje się bardzo skomplikowanym procesem. A tymczasem delektowanie się własnoręcznym wypiekiem jest bardzo proste. Wystarczy kilka podstawowych informacji, które obecnie bez większego problemu można znaleźć w internecie. Wystarczy zakwas, potem dodanie kilku składników i domowy, zupełnie zwyczajny piekarnik. Taki, jaki zdecydowana większość ludzi ma w domu. Warto o własny chleb się postarać. I to z kilku powodów. Najważniejszym pozostaje oczywiście zdrowie i pewność, co do składu chleba. Poza tym można dosyć dowolnie tworzyć go pod względem dodatków. Oczywiście nie chodzi o sztuczne składniki, używane w piekarniach, gdyż we własnym chlebie takowych się nie znajdzie. Dodatki to natomiast chociażby ulubione pestki czy ziarna. Chleb wypiekany w domu można komponować nie tylko w imię zdrowia, ale także znacznie lepszego smaku. Jest zdrowo, pysznie, nienudno oraz nie wydaje się majątku na chleb bez smaku i większej wartości odżywczej. Poza tym przepisy można modyfikować w miarę nabywania wprawy w wypiekaniu.

- 16 kwietnia 2022
Przekąski w diecie sportowej
- 12 marca 2022
Kolacja – jaka powinna być?
- 13 lutego 2022
Rozwijanie smaków u dzieci
- 3 stycznia 2022
Przekąski w diecie sportowej
Kolacja – jaka powinna być?
Rozwijanie smaków u dzieci
Rower
Właściwe podejście do żywienia
Ile posiłków?
Trenowanie dziecka w klubie
Buty to podstawa