Substancje chemiczne w żywności
- 143 Views
- Redaktor kadado.pl
- 22 marca 2019
- Kadado i jego porady
Substancje chemiczne mają na celu polepszyć żywność pod względem smaku i zapachu. Dzięki temu może on mieć dłuższą trwałość, niestety nie jest to dobre dla zdrowia. Ludzki organizm jest przyzwyczajony do naturalnego jedzenia, którego jest bardzo mało. Warto zrezygnować z bardzo mocno przetworzonej żywności na rzecz świeżej, czy zrobionej samodzielnie. Nie uniknie się w całości chemicznych substancji, ponieważ nawozy są także w owocach czy warzywach, ale nastąpi minimalizacja. Najwięcej chemicznych dodatków jest w zupach w proszku, jedzeniu słoikowym, puszkowym, torebkowym, a także w opakowaniach, pudełkach plastikowych. Warto również czytać etykiety, ponieważ tam również są uwzględnione te chemiczne substancje. Są to konserwanty, barwniki, polepszacze smaku i zapachu i cała gama dodatków typu E. Negatywny wpływ jaki mają to bóle żołądka, wrzody, rozregulowana przemiana materii, a także szybkie tycie. Oprócz substancji chemicznych w wielu produktach jest także zbyt duża ilość cukru i jego pochodnych.

- 24 lutego 2021
Obalamy mity i potwierdzamy fakty o mleku
- 1 stycznia 2021
Właściwości czosnku
- 9 października 2020
Dlaczego ćwiczenia z hantlami są najlepszym sposobem na rozpoczęcie treningu?
- 7 sierpnia 2020
Obalamy mity i potwierdzamy fakty o mleku
Właściwości czosnku
Dlaczego ćwiczenia z hantlami są najlepszym sposobem na rozpoczęcie treningu?
Jak powinna wyglądać dieta na masę ?
Ćwiczenia na mięśnie brzucha jakie najlepsze ?
Trening ABS i opinie o nim
Na czym polega dieta norweska ?
Sajad Gharibi, czyli Hulk