Samodzielne przygotowanie przetworów
- 287 Views
- Redaktor kadado.pl
- 28 marca 2019
- Kadado i jego porady
Zadbać o różnorodność i stałe zmiany w kuchni można na wiele różnych sposobów. Do jednych z ważniejszych zasad, o których mówią wszyscy szefowie i trenerzy personalni, to odważne korzystanie z warzyw i owoców. Przy wybieraniu ich w sklepie lub na bazarze kierować trzeba się jednak zasadą sezonowości, a więc sięgać w pierwszej kolejności po te produkty, które pochodzą z aktualnego sezonu. Oczywiście mrożenie owoców czy warzyw pozwala na ich skuteczne wykorzystanie także poza sezonem, ale w momencie, gdy dane warzywa, jak dynie, albo owoce jak maliny, pojawiają się i są w najlepszym momencie swojej wegetacji – trzeba korzystać z tej okazji do maksimum. Jedzenie wysoko przetworzonej żywności i korzystanie z produktów sklepowych, za które następnie płacić trzeba zdecydowanie więcej, nie jest uzasadnione ani z kulinarnego, ani ekonomicznego punktu widzenia. Przy mądrym planowaniu, przygotować można własne przetwory i mrożonki z dobrze sprawdzonych, jakościowych surowców, bez sztucznych dodatków – dużo taniej.

- 16 kwietnia 2022
Przekąski w diecie sportowej
- 12 marca 2022
Kolacja – jaka powinna być?
- 13 lutego 2022
Rozwijanie smaków u dzieci
- 3 stycznia 2022
Przekąski w diecie sportowej
Kolacja – jaka powinna być?
Rozwijanie smaków u dzieci
Rower
Właściwe podejście do żywienia
Ile posiłków?
Trenowanie dziecka w klubie
Buty to podstawa